Hudik Gym och Direkt Optik i skarpsynt samarbete

Hudik Gyms arbete med att knyta lokala samarbetspartners till sig går stadigt framåt. Senast i skaran är nyetablerade Direkt Optik som kommer att dyka upp med jämna mellanrum på gymmet och erbjuda gratis synundersökning åt gymmets kunder.

Det känns riktigt bra. Många av de som tränar på Hudik Gyms är potentiella kunder till oss. Vår nisch är i huvudsak medelålders och uppåt och gymmet erbjuder ju bland annat gratis träning till äldre, säger Robert Grundell en av Direkt Optiks två ägare samtidigt som han betonar att optikverksamheten självklart även har många yngre kunder.

- Hudik Gyms ägare vill inte gärna sticka ut hakan med att de erbjuder äldre kommuninvånarna gratis träning. Men jag känner självklart en stolthet över att representera en arbetsplats med de värdegrunderna och att vi nu kan addera till gratis synundersökning tack vare Direkt Optik känns toppen, säger marknadskoordinator Agneta Wallner och understyrker att erbjudande gäller alla medlemmar.


En första annonskampanj har redan rullat igång på Hudik Gyms stora jumbotron. Där syns Direkt Optik vid olika tidpunkter under veckans alla dagar, vilket gör att man når alla utövare oavsett när på dagen man väljer att träna.
I och med Direkt Optisk mobilitet nyttjas kundens tid effektiv och kroppsträning toppas med check av ögonhälsan.


- Vi tar oss till en plats där människor vistas naturligt i vardagen. Självklart vill vi även ha in folk till centrumkärnan, men till butiken kommer folk ändå när det är dags att hämta ut sina glasögon, menar Robert Grundell som liksom Hudik Gym strävar efter personligt, tryggt, flexibelt och hållbart företagande.
Båda företagen är rörande överens om att samverkan över branscher ligger helt rätt i tiden. Förutom det ekonomiska perspektivet finns även de miljö- och hållbarhetsmässiga aspekterna med ett minskat shoppingresande till annan ort. Man menar att med gemensamma krafter går det att stärka, befästa och förhoppningsvis även utöka den lokala handeln. Förmånliga erbjudanden lockar förhoppningsvis folk tillbaka till hemortens utbud.


- Våra kunder är av oftast mer trogen sin hemort jämfört med detaljhandeln. Träning utförs vanligtvis på där man bor på gym likt vårt, som har förmånliga öppettider som passar ett hektiskt arbets- och vardagspussel. Även om vi självklart hoppas att träningssugna Direkt Optik kunder hittar till oss, handlar det i stor utsträckning om att krydda vårt gymkort och utöka dess användningsområden. Det ska ses som en eftertraktad värdehandling som inte bara förknippas med hälsa utan även för med sig positiva synergieffekter med bra lokala kunderbjudanden.
Exakt datum för när Hudiksvalls nyaste optiker kommer att finnas plats på gymmet är inte spikat, men någon gång under sensommaren är det planerat.
- Självklart kommer vi att annonsera om detta i god tid, ett så här pass skarpsynt samarbete ska förstås synliggöras, menar Agneta Wallner och Robert Grundell med en finurliga slutknorr.

 

(Vill du också bli vår nya samarbetspartner? Ett "win-win-koncept" som gynnar båda parter och inte minst lokal handel. Maila då till agneta@hudiksvallsgym.se så får du veta mer.)