Ännu en av Hudik Gyms instruktörer uppmärksammas

Vi sträcker på oss här på Hudik Gym. Nyligen blev vår yogainstruktör Maya Lindh omskriven och idag är det Hudik Gyms huvudinstruktör Jennie Blomstrand som uppmärksammas i lokal media.

Läs Hälsingetidningars artikel på:


https://www.helahalsingland.se/logga-in/hon-vill-motverka-skador-bland-unga-genom-traning-med-helhetsperspektiv-i-dag-har-vi-en-annan-fritid-an-forr

 

Läs även vår egen artikel om PT-Jennie

Jennie Blomstrand är nyligen hemkommen från Stockholm där hon haft förmånen att få följa Andreas Öhgren, mer känd som PT-Andreas, när han fystränar NHL-stjärnor såsom Nicklas Bäckström, Elias Lindholm, Calle Järnkrok och Patric Hörnqvist.

- Jag känner mig  tacksam och privilegierad över att ha blivit inbjuden att närvara vid deras fysuppladdning. Inte minst höra atleterna själv berätta om vilken effekt PT-Andreas upplägg har för dem.

 

Den holistiska träningsfilosofin som tillämpas, går i stora drag går ut på ett skadeförebyggande, funktionellt och individanpassat träningsupplägg med fokus på hållbara prestationer över tid. I sin verktygslåda har PT-Andreas ett digert register med tuffa fysmoment, ofta utomhus i samklang med naturen. Övningar som vid en första anblick kanske verkar långt ifrån den idrott som utövaren tillämpar, men där det finns en väl genomtänkt tanke med varje enskild övning.

- Det är det som är det unika i det holistiska tänket. Det är tillämpningsbart på vilken sport som helst, menar Jennie.


Det var när Jennie kände att hon stagnerat i sin roll som PT, personlig tränare som hon kom över den före detta hockeyspelaren Andreas Öhgrens företag AO-Performance vars affärsidé är ett träningskoncept med fokus på hela människan, där aspekter som god sömn och rätt kost är viktiga pusselbitar för att lyckas.

- Jag kände direkt att det här var den nytändning jag behövde, och efter att ha utbildat mig under våren hos Andreas och därtill nu hört NHL-atleterna själva berätta om sina fantastiska resultat, känns det grymt inspirerande.

Förutom att vara instruktör på Hudik Gym brinner Jennie överlag för barn- och ungdomsidrott och sedan en tid tillbaka är hon fysansvarig för Hudik Hockeys U15 och U16 lag.

- Alltför ofta möter jag barn och ungdomar som klagar över att de har ont någonstans. Det ska inte behöva vara så. Det vill jag försöka ändra på i och med det holistiska tänket. Det handlar om att göra rätt från början, bygga inifrån och ut och möta varje individ utifrån dennes fysiska och mentala förutsättningar. Fokus ska ligga på att atleten ska hålla under en hel idrottskarriär.


Framskridna planer finns på hur hon vill bygga vidare på sina nya utvidgade PT-kunskaper. 
-   Med Hudiksvalls Gym som arena och med den holistiska träningsfilosofin som bas, vill jag coacha idrottsutövare oavsett sport och hemort i deras strävan att nå sina mål.

Redan idag är Jennie Blomstrand coach för ett par hårdsatsande hockeykillar, och som bäst håller hon på att rodda ihop ett efterlängtat innebandyläger för barn och ungdomar i Hudiksvall. Det gänget kommer definitivt att få ta del av hennes nyförvärvade kunskaper inom holistisk träning.

Text: Agneta Wallner