Instruktören som lär ut slag som inte smärtar

Gymmets instruktör i Bodycombat Anna Eriksson är ett entusiasmerande ödmjukt energiknippe som gärna bjuder på sig själv. Tuff fysisk träning har alltid legat henne varmt om hjärtat. När hon var yngre var hon aktiv inom hockey, friidrott och ridning. Den som vill få sig en rejäl genomkörare och samtidigt ha kul bör boka in sig på onsdagkvällarnas Combatpass.

Bodycombat är ett fartfyllt konditionspass i högt tempo med rörelser inspirerad av kampsport där vår instruktör Anna guidar oss igenom passet med slagkraftig entusiasm kryddat med dråpliga kommentarer.
Sin instruktörsbana inledde Anna 2002 och några år senare fick Hudik Gym förmånen att anställa henne. För närvarande koncentrerar sig Anna främst på Bodycombat, men hon är även utbildad instruktör inom Bodypump, Box, Core och Kettlebell. Också en kurs i hälso- och idrottspsykologi finns på meritlistan.

Just idrottspsykologi hade Anna gärna själv velat blivit coachad i när hon som ung, lovande talang inom ungdomsfriidrotten, hoppade av när pressen blev alltför stor.

Det är svårt att greppa att Anna beskriver sig själv som blyg. Hon är gärna den som pratar ofta och mycket, men det är precis så blygheten yttrar sig.
- Ju högre stress jag känner desto mer pratar jag. Ibland går munnen i ett och replikerna är så rappa att jag inte hinner tänka efter före. Då kan det lätt spåra ur, säger hon och skrattar.

Likt alla Hudik Gyms instruktörer motiveras Anna av känslan att få föra människor framåt i deras träningsresa. Men hon har även mål med sin egen träning. I en framtid, helst innan pensionärslivet gör entré, vill Anna kunna göra en Muscle up. I korthet en tung kroppsviktsövning där du hängandes med armarna i en stång, häver dig upp till handstående.

Vi kollegor tycker dock, att det vore rätt coolt om ”tant Anna” även gör  Muscle ups som pensionär...

Text: Agneta Wallner