Marika är ett riktigt klipp!

Marika Parsmark har varit instruktör på Hudik Gym sedan starten och sammanlagt har hon peppat Hudikbor till träning i över 25 år. Nu gör denna hårfrissa comeback för Bodystep och Bodypump efter en längre skadeperiod. Marika är mer än tokladdad inför hösten på Hudik Gym.

– Min största utmaning som instruktör är att kunna tillgodose alla kunders behov i ett och samma pass. De erfarna ska ges chans till nya utmaningar, samtidigt som det gäller att plocka ner övningar till nya kunder som strömmar in.
Det är en egenskap som vår rutinerade instruktör axlar med bravur, en servicekänsla som hon har med sig från yrket som frisör. I det egna företaget, Salong Marikas är vardagen nämligen full av kundmöten i varierad ålder, kvinnor som män, ung som gammal, så god människokännare har hon allt blivit.

Nu gör Marika alltså efterlängtad comeback i instruktörsrollen. Tack och lov säger vi på gymmet som saknat hennes kunnande och pepparglädje. Troligtvis är också familjen hemma lättade. Marika klättrar nämligen frustrerat på väggarna av att vara i stillhet.
– Usch det kryper i mig när jag inte får träna. Jag blir inte alls rolig. Träning får mig att må bra och det försöker jag även förmedla till mina kunder på passen. Under uppväxten var denna ofta entusiasmerande och grimaserande instruktör aktiv inom fotbollen.

Hon beskriver sig själv som en hårt arbetande hönsmamma som inte riktigt greppat att barnen blivit vuxna. Familjen älskar hon att ha runt omkring sig, så dem skämmer hon gärna och ofta bort dem när tillfälle ges.
Ekvationen arbete, hönsmamma och instruktör kräver en hel del planering och på gymmet är det så mycket som är roligt tycker Marika.

Den personliga målsättningen i livet framåt är att ge sig själv rätt förutsättningar, att ta för sig av allt roligt som livet har att erbjuda.
– Vill du träna kondition, styrka och spänst i ett och samma pass och samtidigt ha roligt till bra musik, då ska du komma och träna pump och step med mig, avslutar Marika Parsmark som förövrigt är grym på att baka bullar och som  rätt nyligen också kursat sig till barberare för skäggrakning.

Text: Agneta Wallner