Spinning är en passion för Sofia

Det var under gymnasietiden som Järvsötjejen Sofia Markusson fick upp ögonen för gruppträning, speciellt spinning, Afropowerdance, Bodypump och Bodyattack, vilket gjorde att hon också utbildade sig till instruktör för de två förstnämnda. Innan flytten till Hudiksvall för familjeliv körde hon pass på gym i Ljusdal. Våren 2019 blev hon en av Hudik Gyms nya spinninginstruktörer.

Sofia är kanske lite av gymmets doldis. Hon är inte direkt den som skriker och gormar sig hes, heller inte den som har det yvigaste kroppsspråket. Sofias approach är överlag som klippt och skuren för svenskans lagom, vilket på intet sätt gör hennes pass mindre jobbiga.

Nej, glöm det. Skribenten av hennes porträtt, kan intyga att hon levererar. Sofias härliga mix av stående och sittande låtar är tokjobbiga och gör att rumpa, lår, vader och inte minst hjärtepumpen får sig en rejäl genomkörare.

Till vardags har Sofia arbetat en tid som personlig assistent men inom kort återgår hon till jobb i kontorsstol. I bakfickan har hon en också en pinfärsk utbildning som diplomerad friskvårdsmassör, något hon gärna vill praktisera framöver.

Borta bra men hemma bäst är ett citat som stämmer väl in på Sofia Markusson.
- Låter kanske tråkigt men jag drar mig för att åka bort, speciellt till storstaden. Funäsdalen gillar jag dock. Dit åker jag oavsett tid på året för att tanka energi. Fjällvandring är en soklar favorit.
Hon tar gärna emot feedback både på sina pass samt låtönskningar inför framtida klasser. Att få alla att känna sig bekväma och träna utifrån sin egen kapacitet är något Sofia noga betonar inför varje klass.

Motiverad blir vår nya spinninginstruktör när hon ser hur kunderna svettas och kämpar för att sedan gå hem med ett leende.
- Då längtar jag genast till nästa pass. Spinning är hur kul som helst. Nästan så jag vill svära över hur roligt det är.

Text: Agneta Wallner