Blomstrand slog rot under Aerobicseran

Jennie Blomstrand är gymmets energiska och drivna huvudinstruktör. Det är hon som har hand om rekryteringen av våra kompetenta instruktörer. Jennie pusslar även ihop schemat till den härliga mix av klasser som erbjuds våra kunder. Jennie är onekligen en ”gammal” räv när det kommer till instruktörsrollen. I över 30 år har hon peppat människor till träning. I allt från Aerobics till Bodypump, Spinning, Grit, CXWORX, Yoga och rörlighetsträning.

– Jag började när Aerobicen blev poppis i Sverige. Då var det varken headset eller mixad musik. Grundkittet bestod av cykelbyxor, stringtrosa, kort topp och benvärmare i grälla färger, skrattar Jennie som arbetat på Hudik Gym sedan 2005.

Sin idrottsliga bakgrund har hon i artistisk elitgymnastik, men det har även blivit en hel del tävlingsdansande i par, samt badminton genom åren. Glädjen att få röra sig till musik och att kunna få människor att må bra genom träning har alltid löpt som en röd tråd genom Jennies liv.

Hon är överlag en person som gillar att ha många järn i elden. Förutom egen företagare i dubbel bemärkelse, huvudinstruktör på Hudik Gym är hon också PT, personlig tränare. Nu i höst toppar hon sitt späckade schema med studier inom Kost och prestation, Specialidrott samt Prestationspsykologi inom idrott.
– Träning är en livsstil för mig. För att orka med allt jag vill i livet är träning ett måste. Jag får energi och mår bra av att hålla mig i form. Med en whiplashskada och ett krånglande knä i bagaget är det också viktigt att ha starka muskler som kompenserar runt omkring skadorna. Det minskar helt klart smärtan och ökar rörligheten.

På Hudik Gym kör Jennie klasser som Bodypump, Grit, Spinning och CXWORX, men som huvudinstruktör fokuserar hon på hela verksamheten. Så oavsett om det är Jennie eller hennes kollegor du möter på passen, är målet att du som kund alltid ska få ut bästa tänkbara helhetsupplevelse oavsett.
Passen ska förstås vara fysiskt utmanade och utvecklande, men minst lika viktigt är de mentala och de sociala bitarna, menar Jennie som under våren även förkovrat sig inom det holistiska träningskonceptet. Där känner hon att hon hittat rätt. Sättet att se på helheten, med alltifrån mat, sömn och träning för att nå långsiktiga resultat som håller över en hel karriär, är något som fått henne att blomma vidare i sitt kall.

- Jag ser verkligen fram emot hösten här på gymmet samt alla spännande studier som ligger framför mig. Det ska bli sjukt roligt, avslutar Jennie Blomstrand.
Text: Agneta Wallner